top of page

Slaapoefentherapie

Wat mag je verwachten van een slaaptherapeut ? 
En wat is slaaptherapie ? 
Lekker slapen

Als je mensen die goed slapen vraagt wat ze doen om te slapen, dan zeggen ze: “niets”. Ze gaan in bed liggen, leggen hun hoofd neer en na een tijdje slapen ze. Als ze wakker worden ’s nachts draaien ze zich om en slapen verder. Hoogstens gaan ze een keer naar het toilet.  ’s Ochtends worden ze fris wakker en beginnen aan hun dag. 

Wakkere nachten

Als je aan slechte slapers vraagt wat ze doen om te slapen, dan krijg je een hele waslijst aan mogelijkheden die hen eventueel (maar meestal niet) helpen om in slaap te vallen. De beleving van de wakkere nachten is telkens ook een stressvolle ervaring. Wie slecht geslapen heeft begint ook met minder zin en concentratie aan zijn dag, voelt zich prikkelbaar en humeurig, is minder productief en … begint aan zijn volgende nacht met heel wat zorgen:  “wat als het weer niet lukt?” 

Voor je het weet kom je in een soort slaapstrijd terecht, waarbij slapen een gevecht of een taak wordt en iets wat moet lukken omdat je morgen weer …

En toch is slapen eerder zalig nietsdoen …

Slaaplessen

In de slaaplessen gaan we op zoek naar wat jou uit je slaap houdt: 

pieker je, heb je pijn, zit je nog vol stress van je dag, ben je nog steeds aan het waken na een periode waarin je alert moest zijn omdat iemand je nodig had, heb je angst of ben je belangrijke levensgebeurtenissen aan het verwerken, ben je heel gevoelig aan prikkels, …  

We bekijken niet alleen de nacht, maar ook de dag, want je dag werkt door in je nacht en nacht werkt door in je dag. 

De slaaplessen zijn praktisch van opbouw: naast inzichten in de opbouw en het belang van slaap is er ruimte voor ontspannings- en inzichtsoefeningen, dialoog en uitwisseling. Ze zijn toegankelijk voor iedereen die slecht slaapt. 

De lessen maken gebruik van de inzichten uit de cognitieve therapie, mindfulness, ACT en slaapoefentherapie.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen ivm de Slaaplessen ? 

Bedankt ! Je ontvangt snel meer informatie !
Slaapoefentherapie_logo.png
LEER WEER LEKKER SLAPEN(4).png
In samenwerking met 

ToBe Kempen 

Centrum voor gezondheid, groei en ontwikkeling. 

ToBe-Kempen is een multidisciplinaire omgeving waar verschillende zelfstandige gezondheidsprofessionals onder één dak werken onder een gedeelde visie. Het is een omgeving waarin therapeuten en patiënten, en lesgevers en lesnemers op het vlak van gezondheid elkaar kunnen vinden en door elkaar geïnspireerd kunnen raken. Onze missie is om een platform te bieden waarmee wij onze bijdrage willen leveren aan een gezonde samenleving op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

ToBE-large.png
bottom of page